21.12.2016.

Izrađeni kriteriji za ponovni ustroj Ekspertne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme

Posebno stručno povjerenstvo razradilo je kriterije za voditelja i članove ERS-a za nastavak procesa kurikularne reforme. 

Prema Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, za ustroj Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme (ERS) nadležno je Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije (mjera 2.1.1.).

Kako trenutno ne postoji tijelo koje bi nastavilo započeti proces kurikularne reforme, Povjerenstvo je razmotrilo kriterije za odabir novih kandidata uzevši u obzir do sad ostvarene zadaće. Povjerenstvo je zaključilo kako ERS treba imati voditelja i 8 članova u čijem sastavu mora biti barem po jedan predstavnik s dugogodišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi, gimnaziji, strukovnoj školi, na nastavničkom fakultetu, u ICT području, STEM području i društveno-humanističkom području te dva istraživača iz područja obrazovanja. Osnovna zadaća ERS-a jest dovršavanje izrade svih kurikularnih dokumenata nakon provedene stručne i javne rasprave te osmišljavanje procesa uvođenja reforme u škole.

Posebno stručno povjerenstvo izradilo je prijedlog Javnog poziva za prijavu kandidata za voditelja i osam članova Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme te ga je dostavilo Ministarstvu znanosti i obrazovanja s ciljem što skorijeg raspisivanja natječaja.